Dečiji kutak

Raznovrsna hrana je važna za dobro zdravlje deteta, koje ujedno ima priliku da proba i zavoli nove vrste hrane.

Jedite zajedno kad god možete, jer su zajednički obroci prilika da porodica vreme provodi zajedno i da se dete ujedno nauči osnovnim pravilima ponašanja za stolom i baratanjem priborom za jelo.

Ako je dete mlađe od 3 godine, dozvolite mu da jede prstima. Ponudite mu kašiku ili viljušku, ali ne insistirajte da ih odmah prihvati. Ne grdite dete ako se isprlja tokom jela – hranjenje je proces učenja i izgradnje detetovog samopouzdanja i zato treba imati strpljenja. Dozvolite detetu da samo odluči koliko će da pojede i ne insistirajte na količini. Ne brinite ako dete ne pojede svu količinu hrane koju ste mu spremili, dnevne potrebe za hranom zavise od više činilaca, kao što su recimo dnevna aktivnost deteta, uzrast itd.

Ko, kako, kada i gde hrani dete isto je važno kao i šta i koliko će dete pojesti, zato su nasi proizvodi uvek dostupni za vas i vaše dete!

Kreativna radionica (pasta art)

Probudite umetnika u sebi i najmlađima! Umetnost koja se stvara od testenine i drugih materijala oduševiće klince, a i vi ćete uživati u ovim šarenim umetničkim delima. Potrebno je malo mašte, malo tempera i Panona testenine i malo želje za zabavom.

o_kompaniji
o_kompaniji
o_kompaniji
o_kompaniji

Mozgalice za sve uzraste

Zabavite se i razdrmajte vijuge uz naše igrice i mozgalice – pronađite put kroz lavirint špageta, pogodite koja krofna pobeđuje u igri IKS-OKS, pogodite koji je glavni sastojak jela Pasta Carbonara…Pronađite u našem Dečjem kutku nove zagonetke, igrajte se i učite sa nama!

o_kompaniji o_kompaniji o_kompaniji

Piramida zdrave hrane

o_kompaniji

Prijavite se na Newsletter listu