Istorija

o_kompaniji
o_kompaniji

Osavremenjena tradicija

Prvi mlin na parni pogon u Sremskoj Mitrovici izgrađen je početkom 20. veka. Pedesetih godina prošlog veka, mlin nastavlja poslovanje kao preduzeće “Žitopromet Bratstvo”, sve do 2005. godine, kada menja strukturu vlasništva, da bi 2007. godine promenio i naziv, u Mitsides Point. Tokom 2010. godine, vodeći proizvođač brašna i testenine na Kipru, Mitsides Public Company Ltd. kupuje preostali paket akcija i postaje jedini vlasnik kompanije Mitsides Point.”.

U proizvodnji brašna, testenina i pekarskih proizvoda, Mitsides Point zauzima jedno od vodećih mesta na srpskom tržištu.
Svežu testeninu smo počeli da proizvodimo 1996. godine, kada je bio inovativan proizvod na našem tržištu.
Brend Panona postoji od 2006. godine. Preko 50% ukupne proizvodnje namenjeno je izvozu.
U svom sedištu u Sremskoj Mitrovici, kompanija je izgradila potpuno automatizovanu fabriku za proizvodnju sušene testenine kao I fabričku liniju za proizvodnju sveže testenine. Uz dva mlina velikih kapaciteta, u vlasništvu kompanije nalaze se i prvoklasna pekara i tri maloprodajna objekta koji predstavljaju tek osnovu buduće prodajne mreže. Visokokvalitetni proizvodi, širok asortiman mlinskih i pekarskih proizvoda, kao i sveža i sušena testenina pod brendovima “Durum” i “Panona”, poznati su, traženi i veoma poštovani na domaćem i međunarodnom tržištu.

o_kompaniji
o_kompaniji
o_kompaniji
o_kompaniji
o_kompaniji

OD PORODIČNOG PREDUZEĆA DO GIGANTA

Kompanija Mitsides Group osnovana je 1932. godine. Zahvaljujući posvećenosti i neumornom radu, porodično preduzeće ubrzo prerasta u najveću kompaniju za proizvodnju brašna i testenine na Kipru. Danas, nakon 80. godina postojanja, Mitsides Group predstavlja sinonim za kvalitet, i nije slučajno što brand awareness (stepen prepoznavanja kompanije i njenih brendova) kod potrošača u regionu danas iznosi čak 95%. Kompanija je pored svoje osnovne delatnosti aktivna i u prodaji pšenice, prerađenih soseva za testenine, smrznute hrane, kao i u prodaji sirovina za pekarsku i konditorsku industriju.

o_kompaniji
o_kompaniji
o_kompaniji

Za više informacija posetite: www.mitsidesgroup.com

Prijavite se na Newsletter listu