Kontrola kvaliteta

„Mitsides Point” poseduje sopstvenu laboratoriju u kojoj se kontrolišu sve ulazne sirovine iz proizvodnog programa, kao i gotovi proizvodi. Visokostručno osoblje rukuje najsavremenijim aparatima za kontrolu kvaliteta i bezbednosti hrane. Svi proizvodi iz programa kompanije „Mitsides Point” redovno se kontrolišu i u laboratorijama Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, kao i u ZZJZ Sremska Mitrovica.

Poslovodstvo kompanije „Mitsides Point”, osim na primenu, obavezalo se i na uvođenje i razvijanje sistema upravljanja i bezbednosti hrane prema standardu kvaliteta HACCP i IFS!

kontrola

Glavni ciljevi kompanije „Mitsides Point” u oblasti kvaliteta i bezbednosti hrane jesu:

  • identifikovanje, ocena i kontrola svih opasnosti u vezi s bezbednošću tokom celog procesa proizvodnje, sve do distribucije kupcima;
  • funkcionisanje u skladu sa zakonskim zahtevima;
  • usklađivanje spoljne i interne komunikacije;
  • zadovoljenje potreba kupaca i potrošača;
  • sprečavanje i ispravljanje bilo koje neusklađenosti u vezi s bezbednošću hrane;
  • konstantno poboljšanje procedura.

Zaposleni u kompaniji obavezni su da upoznaju i primene politiku bezbednosti hrane, pruže podršku u ostvarivanju ciljeva kompanije i slede i primenjuju sve neophodne procedure i uputstva u svim različitim fazama procesa unutar kompanije. Upravljanje sistemom bezbednosti hrane temelji se na zahtevima HACCP i IFS standarda. Taj sistem podstiče kontinuirano unapređenje i efikasnost kompanije, promoviše postizanje ciljeva, ali i zadovoljavanje svih zakonskih standarda. Politika bezbednosti hrane iznova se preispituje svake godine kako bi se obezbedio kontinuirani kvalitet proizvoda.

certificate2certificate3ifs

Prijavite se na Newsletter listu