Vreme pripreme
60 minuta
Količina za
4 osobe

Za ovaj recept
koristili smo

T-500 brašno
Panona


Domaća „Panona“ pogača

SASTAV

  • 1kg Panona brašna tip 500
  • 5dl kiselog mleka
  • malo vode
  • ulje
  • so
  • prašak za pecivo

PRIPREMA

U brašno dodati prašak za pecivo i dobro izmešati. Razblaziti kiselo mleko koje je prethodno razblazeno sa malo vode i dodati brašnu. Dobro umesiti testo, pa ga premazati uljem i još jednom premesiti. Oblikovati testo u krug, malo spljoštiti odozgo i staviti u podmazanu tepsiju. Ostaviti da odstoji 15 minuta, malo izbušiti viljuškom, pa peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko pola sata. Kada je pogača gotova, umotati je u krpu i pstaviti da malo odstoji.

PRIJATNO!

Domaći polubeli hleb “Panona” sa semenkama

Način pripreme: U posudu sa brašnom dodati kvasac, so i šećer i semenke. Postepeno dodavati...

„Panona“ kroasani od lisnatog testa

Način pripreme: Staviti kvasac u mlako mleko da nadođe. U više od pola količine brašna...

Panona čajni kolutići

Način pripreme: U dobro umućen margarin dodati brašno, prašak za pecivo i pola šećera u...

Prijavite se na Newsletter listu