Vreme pripreme
30 minuta
Količina za
4 osobe

Za ovaj recept
koristili smo

T-850 brašno
Panona


Domaći polubeli hleb “Panona” sa semenkama

SASTAV

  • 800g Panona brašna tip 850
  • 1 suvi kvasac
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 600-700ml mlake vode
  • 80 grama semenki od lana
  • 80 grama susama
  • 50 grama suncokreta

PRIPREMA

Način pripreme: U posudu sa brašnom dodati kvasac, so i šećer i semenke. Postepeno dodavati mlaku vodu i mesiti testo dok ne prestane da se lepi za ruke. Napraviti veknicu, posuti brašnom, prekriti krpom i ostaviti da odstoji u podmazanom plehu oko 1 sat. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada je hleb pečen, prekriti ga mokrom krpom i ostaviti 10 minuta.

PRIJATNO!

„Panona“ kroasani od lisnatog testa

Način pripreme: Staviti kvasac u mlako mleko da nadođe. U više od pola količine brašna...

Domaća „Panona“ pogača

U brašno dodati prašak za pecivo i dobro izmešati. Razblaziti kiselo mleko koje je prethodno...

Panona čajni kolutići

Način pripreme: U dobro umućen margarin dodati brašno, prašak za pecivo i pola šećera u...

Prijavite se na Newsletter listu