Vreme pripreme
45 minuta
Količina za
4 osobe

Za ovaj recept
koristili smo

T-400 meko brašno
Panona


„Panona“ kroasani od lisnatog testa

SASTAV

  • 800-900g Panona brašna tip 400 (meko)
  • 1/2l mleka
  • 2 žumanca
  • 1 margarin
  • 40g kvasca
  • 2 kašike ulja
  • kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli

PRIPREMA

Način pripreme: Staviti kvasac u mlako mleko da nadođe. U više od pola količine brašna dodati žumanca, ulje, so, šećer i mleko sa kvascem. Mesiti i postepeno dodavati brašno, dok testo ne bude glatko. Ostaviti da odstoji oko 1 sat, na toplom. Podeliti testo na 8 loptica, pa ih posle 15 minuta razvući oklagijom, da budu veličine tanjira. Naslagati ih jednu na drugu, obavezno rendajući zamrznut margarin između svake. Sve zajedno još jednom razvući na 1/2cm debljine i podeliti na četvrtine, pa svaku četvrtinu još na 6 delova. Ređati u podmazan pleh, premazati umućenim belancetom, posoliti, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

PRIJATNO!

Domaći polubeli hleb “Panona” sa semenkama

Način pripreme: U posudu sa brašnom dodati kvasac, so i šećer i semenke. Postepeno dodavati...

Domaća „Panona“ pogača

U brašno dodati prašak za pecivo i dobro izmešati. Razblaziti kiselo mleko koje je prethodno...

Panona čajni kolutići

Način pripreme: U dobro umućen margarin dodati brašno, prašak za pecivo i pola šećera u...

Prijavite se na Newsletter listu