Vreme pripreme
50 minuta
Količina za
2 osobe

Da li ste znali?

Služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Šarena spirala
Durum


Fini ragu

SASTAV

  • Durum trikolore spirala - 150g
  • laks-karea (obrađena krmenadla, očišćena od kostiju i masnoće) - 500g
  • kiseli krastavci - 50g
  • pečurke - 300g
  • ulje - 1 supena kašika
  • senf - 10gr
  • gustina - 1 supena kašika
  • belo vino - 100ml

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Meso iseći na tanke štapiće i propržiti na vrelom ulju. Kad porumeni, dodati pečurke iseckane na tanke listiće. Posle 2-3 minuta dinstanja dodati izrendane kisele krastavčiće, promešati, začiniti, dodati senf i gustin razmućen u malo vode. Sve naliti vinom i dinstati 3-4 minuta. Promešati i servirati.

PRIJATNO!

Testenina sa vrganjima i plavim patlidžanom

Skuvati testeninu. Potopiti vrganje u činiju sa vrelom vodom. Plavi patlidžan oguliti i iseći na...

Grčka salata sa testeninom

Skuvati testeninu. Pomešajte testeninu sa svim sastojcima i pospite mrvljenom fetom....

Pastalonci sa sirom

U većoj posudi lagano izmešajte jaja, umešajte mleko, sir, pavlaku, vegetu i so. U tu smesu...

Prijavite se na Newsletter listu