Vreme pripreme
50 minuta
Količina za
2 osobe

Da li ste znali?

Služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Šarena spirala
Durum


Fini ragu

SASTAV

  • Durum trikolore spirala - 150g
  • laks-karea (obrađena krmenadla, očišćena od kostiju i masnoće) - 500g
  • kiseli krastavci - 50g
  • pečurke - 300g
  • ulje - 1 supena kašika
  • senf - 10gr
  • gustina - 1 supena kašika
  • belo vino - 100ml

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Meso iseći na tanke štapiće i propržiti na vrelom ulju. Kad porumeni, dodati pečurke iseckane na tanke listiće. Posle 2-3 minuta dinstanja dodati izrendane kisele krastavčiće, promešati, začiniti, dodati senf i gustin razmućen u malo vode. Sve naliti vinom i dinstati 3-4 minuta. Promešati i servirati.

PRIJATNO!

Testenina sa gorgonzolom

Skuvati testeninu. Posudu stavite na paru i u njoj istopite maslac i isitnjen sir, stalno...

Marinara makarone

Skuvati testeninu. Na maslinovom ulju dinstati oljušten paradajz. Dodati iseckane masline, kapar, beli luk i...

Brokoli sa testeninom

Skuvati testeninu. Na maslinovom ulju propržiti sitno iseckan beli luk. Dodati na cvetove izdeljen brokoli,...

Prijavite se na Newsletter listu