Vreme pripreme
45 minuta
Količina za
4 osobe

Da li ste znali?

Služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Orhideja
Durum


Pasta-Šuta

SASTAV

  • Durum orhideja - 400g
  • paradajz - 400g
  • crvena ljuta paprika
  • beli luk - 2 čena
  • šunka - 200g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • vlašac - 1 struk
  • kečap - 1 kašika
  • peršun - 1/2 veze
  • origano

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Paradajiz preliti vrelom vodom, oljuštiti i iseći na kockice. Ljutu papriku oprati i očistiti od semenki, pa iseći na trakice. Na vrelom ulju propržiti sitno naseckan beli luk, vlašac i papriku. Zatim dodati šunku isečenu na trakice i pržiti je dok ne porumeni. Dodati paradajiz, kečap, origano i so i biber po ukusu. Na umerenoj temperaturi dinstati petnaestak minuta. Ubacite testeninu, promešati i ostaviti još par minuta. Po želji narendanti ementaler ili gaudi. Ukrasiti listovima peršuna.

PRIJATNO!

Testenina sa piletinom

Skuvati testeninu. Pileće belo meso iseckati na kockice i prodinstati sa seckanim crnim lukom, na...

Pasta sa maslinama

Skuvati testeninu. Obariti boraniju i dodati paradajz koji je isečen na kockice. Žutu papriku iseći...

Kukuruz sa testeninom i pavlakom

Skuvati testeninu. Kukuruz šećerac kuvati kratko u ključaloj vodi 5-10 minuta. Šunku i krastavčiće iseckati...

Prijavite se na Newsletter listu