Vreme pripreme
45 minuta
Količina za
4 osobe

Da li ste znali?

Služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Orhideja
Durum


Pasta-Šuta

SASTAV

  • Durum orhideja - 400g
  • paradajz - 400g
  • crvena ljuta paprika
  • beli luk - 2 čena
  • šunka - 200g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • vlašac - 1 struk
  • kečap - 1 kašika
  • peršun - 1/2 veze
  • origano

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Paradajiz preliti vrelom vodom, oljuštiti i iseći na kockice. Ljutu papriku oprati i očistiti od semenki, pa iseći na trakice. Na vrelom ulju propržiti sitno naseckan beli luk, vlašac i papriku. Zatim dodati šunku isečenu na trakice i pržiti je dok ne porumeni. Dodati paradajiz, kečap, origano i so i biber po ukusu. Na umerenoj temperaturi dinstati petnaestak minuta. Ubacite testeninu, promešati i ostaviti još par minuta. Po želji narendanti ementaler ili gaudi. Ukrasiti listovima peršuna.

PRIJATNO!

Marinara makarone

Skuvati testeninu. Na maslinovom ulju dinstati oljušten paradajz. Dodati iseckane masline, kapar, beli luk i...

Testenina u mleku

Staviti mleko da provri. Dodati malo ulja. Staviti testeninu i kuvati na što slabijoj vatri....

Zapečene makarone sa sirom i mesom

Skuvati testeninu i pomešati sa malo otopljenog putera. Na ulju propržiti sitno iseckan luk, dodati...

Prijavite se na Newsletter listu