Vreme pripreme
45 minuta
Količina za
4 osobe

Da li ste znali?

Služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Orhideja
Durum


Pasta-Šuta

SASTAV

  • Durum orhideja - 400g
  • paradajz - 400g
  • crvena ljuta paprika
  • beli luk - 2 čena
  • šunka - 200g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • vlašac - 1 struk
  • kečap - 1 kašika
  • peršun - 1/2 veze
  • origano

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Paradajiz preliti vrelom vodom, oljuštiti i iseći na kockice. Ljutu papriku oprati i očistiti od semenki, pa iseći na trakice. Na vrelom ulju propržiti sitno naseckan beli luk, vlašac i papriku. Zatim dodati šunku isečenu na trakice i pržiti je dok ne porumeni. Dodati paradajiz, kečap, origano i so i biber po ukusu. Na umerenoj temperaturi dinstati petnaestak minuta. Ubacite testeninu, promešati i ostaviti još par minuta. Po želji narendanti ementaler ili gaudi. Ukrasiti listovima peršuna.

PRIJATNO!

Špagete sa morskim plodovima

Skuvati testeninu. Sitno iseckani crni luk propržiti na ulju i dodati izgnječeni ili iseckani beli...

Testenina sa gorgonzolom

Skuvati testeninu. Posudu stavite na paru i u njoj istopite maslac i isitnjen sir, stalno...

Testenina u mleku

Staviti mleko da provri. Dodati malo ulja. Staviti testeninu i kuvati na što slabijoj vatri....

Prijavite se na Newsletter listu