Služiti uz belo vino
Skuvati testeninu. Paradajiz preliti vrelom vodom, oljuštiti i iseći na kockice. Ljutu papriku oprati i očistiti od semenki, pa iseći na trakice. Na vrelom ulju propržiti sitno naseckan beli luk, vlašac i papriku. Zatim dodati šunku isečenu na trakice i pržiti je dok ne porumeni. Dodati paradajiz, kečap, origano i so i biber po ukusu. Na umerenoj temperaturi dinstati petnaestak minuta. Ubacite testeninu, promešati i ostaviti još par minuta. Po želji narendanti ementaler ili gaudi. Ukrasiti listovima peršuna.
Skuvati testeninu. Pileće belo meso iseckati na kockice i prodinstati sa seckanim crnim lukom, na...
Skuvati testeninu. Obariti boraniju i dodati paradajz koji je isečen na kockice. Žutu papriku iseći...
Skuvati testeninu. Kukuruz šećerac kuvati kratko u ključaloj vodi 5-10 minuta. Šunku i krastavčiće iseckati...