Vreme pripreme
30 minuta
Količina za
4 osobe

Da li ste znali?

Služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Čipkasti rezanci
Durum


Testenina sa gorgonzolom

SASTAV

  • Durum čipkasti rezanac - 400g
  • rokfor ili gorgonzola - 200g
  • margarin - 100g
  • slatka pavlaka - 1,5dcl

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Posudu stavite na paru i u njoj istopite maslac i isitnjen sir, stalno mešajući. Dodajte slatku neulupanu pavlaku. Sve dobro izmešajte sa vrućom testeninom. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

PRIJATNO!

Testenina sa vrganjima i plavim patlidžanom

Skuvati testeninu. Potopiti vrganje u činiju sa vrelom vodom. Plavi patlidžan oguliti i iseći na...

Testenine sa kavijarom

Skuvati testeninu. Na pari istopiti maslac, dodati kavijar i sok od limuna. Sve dobro izmešajte...

Kukuruz sa testeninom i pavlakom

Skuvati testeninu. Kukuruz šećerac kuvati kratko u ključaloj vodi 5-10 minuta. Šunku i krastavčiće iseckati...

Prijavite se na Newsletter listu