Vreme pripreme
30 minuta
Količina za
4 osobe

Da li ste znali?

Služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Čipkasti rezanci
Durum


Testenina sa gorgonzolom

SASTAV

  • Durum čipkasti rezanac - 400g
  • rokfor ili gorgonzola - 200g
  • margarin - 100g
  • slatka pavlaka - 1,5dcl

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Posudu stavite na paru i u njoj istopite maslac i isitnjen sir, stalno mešajući. Dodajte slatku neulupanu pavlaku. Sve dobro izmešajte sa vrućom testeninom. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

PRIJATNO!

Testenine sa raguom od sočiva

Skuvati testeninu. Sočivo potopiti i ostaviti da nabubri. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno seckan...

Testenina u mleku

Staviti mleko da provri. Dodati malo ulja. Staviti testeninu i kuvati na što slabijoj vatri....

Fini ragu

Skuvati testeninu. Meso iseći na tanke štapiće i propržiti na vrelom ulju. Kad porumeni, dodati...

Prijavite se na Newsletter listu