Vreme pripreme
30 minuta
Količina za
4 osobe

Da li ste znali?

Služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Čipkasti rezanci
Durum


Testenina sa gorgonzolom

SASTAV

  • Durum čipkasti rezanac - 400g
  • rokfor ili gorgonzola - 200g
  • margarin - 100g
  • slatka pavlaka - 1,5dcl

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Posudu stavite na paru i u njoj istopite maslac i isitnjen sir, stalno mešajući. Dodajte slatku neulupanu pavlaku. Sve dobro izmešajte sa vrućom testeninom. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

PRIJATNO!

Francuska testenina

Skuvati testeninu. Iseckati crni luk i propržiti ga na maragarinu. Mešajući dodati supu od jastoga,...

Pasta sa maslinama

Skuvati testeninu. Obariti boraniju i dodati paradajz koji je isečen na kockice. Žutu papriku iseći...

Mediteranska testenina

Skuvati testeninu. Na maslinovom ulju prodinstati bukovače, dodati seckani beli luk, inćune, seckani sveži peršun, majoran,...

Prijavite se na Newsletter listu