Vreme pripreme
60 minuta
Količina za
4 osobe

Da li ste znali?

služiti uz crno vino

Za ovaj recept
koristili smo

Špageti
Durum


Testenina sa piletinom

SASTAV

  • Durum špageti - 400g
  • slatka pavlaka - 4 pakovanja od 2 dcl
  • belo pileće meso - 4 filea
  • crni luk - 2-3 srednja
  • trapist - 100 g
  • po želji: šampinjoni, origano, svež paradajz, masline

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Pileće belo meso iseckati na kockice i prodinstati sa seckanim crnim lukom, na malo ulja. Kad meso pobeli, dodati slatku pavlaku i ostaviti da prokuva 5-7 minuta, dodati vegetu, so i biber po ukusu. Pomešati meso i testeninu i izliti u vatrostalan sud ili tepsiju. Izrendati kačkavalj, posuti seckane šampinjone, dekorisati sa par maslina ili umesto šampinjona, poređati svež paradajz sečen na kolutove.
Zapeći u rerni na 220°C dok se kačkavalj lepo ne istopi i porumeni.

PRIJATNO!

Testenina sa gorgonzolom

Skuvati testeninu. Posudu stavite na paru i u njoj istopite maslac i isitnjen sir, stalno...

Testenina sa spanaćem

Skuvati testeninu. Spanać i paradajz iseckati na krupnije komade. Zagrejati ulje, dodati spanać, paradajz i...

Mediteranska testenina

Skuvati testeninu. Na maslinovom ulju prodinstati bukovače, dodati seckani beli luk, inćune, seckani sveži peršun, majoran,...

Prijavite se na Newsletter listu