Vreme pripreme
60 minuta
Količina za
4 osobe

Da li ste znali?

služiti uz crno vino

Za ovaj recept
koristili smo

Špageti
Durum


Testenina sa piletinom

SASTAV

  • Durum špageti - 400g
  • slatka pavlaka - 4 pakovanja od 2 dcl
  • belo pileće meso - 4 filea
  • crni luk - 2-3 srednja
  • trapist - 100 g
  • po želji: šampinjoni, origano, svež paradajz, masline

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Pileće belo meso iseckati na kockice i prodinstati sa seckanim crnim lukom, na malo ulja. Kad meso pobeli, dodati slatku pavlaku i ostaviti da prokuva 5-7 minuta, dodati vegetu, so i biber po ukusu. Pomešati meso i testeninu i izliti u vatrostalan sud ili tepsiju. Izrendati kačkavalj, posuti seckane šampinjone, dekorisati sa par maslina ili umesto šampinjona, poređati svež paradajz sečen na kolutove.
Zapeći u rerni na 220°C dok se kačkavalj lepo ne istopi i porumeni.

PRIJATNO!

Testenina u mleku

Staviti mleko da provri. Dodati malo ulja. Staviti testeninu i kuvati na što slabijoj vatri....

Pastalonci sa sirom

U većoj posudi lagano izmešajte jaja, umešajte mleko, sir, pavlaku, vegetu i so. U tu smesu...

Pasta sa maslinama

Skuvati testeninu. Obariti boraniju i dodati paradajz koji je isečen na kockice. Žutu papriku iseći...

Prijavite se na Newsletter listu