služiti uz crno vino
Skuvati testeninu. Pileće belo meso iseckati na kockice i prodinstati sa seckanim crnim lukom, na malo ulja. Kad meso pobeli, dodati slatku pavlaku i ostaviti da prokuva 5-7 minuta, dodati vegetu, so i biber po ukusu. Pomešati meso i testeninu i izliti u vatrostalan sud ili tepsiju. Izrendati kačkavalj, posuti seckane šampinjone, dekorisati sa par maslina ili umesto šampinjona, poređati svež paradajz sečen na kolutove.
Zapeći u rerni na 220°C dok se kačkavalj lepo ne istopi i porumeni.
Skuvati testeninu. Sitno iseckani crni luk propržiti na ulju i dodati izgnječeni ili iseckani beli...
Skuvati testeninu. Obariti boraniju i dodati paradajz koji je isečen na kockice. Žutu papriku iseći...
Skuvati testeninu. U dublji tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem ispržiti sitno seckan luka i feferone...