služiti uz crno vino
Skuvati testeninu. Pileće belo meso iseckati na kockice i prodinstati sa seckanim crnim lukom, na malo ulja. Kad meso pobeli, dodati slatku pavlaku i ostaviti da prokuva 5-7 minuta, dodati vegetu, so i biber po ukusu. Pomešati meso i testeninu i izliti u vatrostalan sud ili tepsiju. Izrendati kačkavalj, posuti seckane šampinjone, dekorisati sa par maslina ili umesto šampinjona, poređati svež paradajz sečen na kolutove.
Zapeći u rerni na 220°C dok se kačkavalj lepo ne istopi i porumeni.
Staviti mleko da provri. Dodati malo ulja. Staviti testeninu i kuvati na što slabijoj vatri....
U većoj posudi lagano izmešajte jaja, umešajte mleko, sir, pavlaku, vegetu i so. U tu smesu...
Skuvati testeninu. Obariti boraniju i dodati paradajz koji je isečen na kockice. Žutu papriku iseći...