Vreme pripreme
50 minuta
Količina za
4 osobe

Da li ste znali?

Služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Glatki makaron
Durum


Testenina sa vrganjima i plavim patlidžanom

SASTAV

  • Durum glatki makaron - 400g
  • sušene vrgnje - 50g
  • plavi patlidžan - 400g
  • paradajz – 4kom
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • beli luk – 1 čen
  • belo vino - 150ml
  • parmezan - 100g

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Potopiti vrganje u činiju sa vrelom vodom. Plavi patlidžan oguliti i iseći na kocke koje treba potopiti u posoljenoj hladnoj vodi da odstoje pola sata. Paradajiz oljuštiti i iseciti na kockice. Pečurke iseći na manje komade. Patlidžan procediti pa ga propržiti na vrelom ulju, dodati usitnjeni beli luk, paradajz i pečurke. Dinstati pet minuta pa naliti vinom, ostaviti da pusti ključ pa doliti vodu od vrganja i kuvati narednih deset minuta na umerenoj temperaturi. Začiniti po ukusu. Posuti rendani parmezan i ukrasiti zelenim začinskim biljem, po želji.

PRIJATNO!

Fini ragu

Skuvati testeninu. Meso iseći na tanke štapiće i propržiti na vrelom ulju. Kad porumeni, dodati...

Mediteranska testenina

Skuvati testeninu. Na maslinovom ulju prodinstati bukovače, dodati seckani beli luk, inćune, seckani sveži peršun, majoran,...

Testenina sa spanaćem i rikotom

Skuvati testeninu. Dodati malo maslinovog ulja, kašiku sirćeta, listove spanaća i mladi luk iseckan na...

Prijavite se na Newsletter listu