Služiti uz belo vino
Skuvati testeninu. Potopiti vrganje u činiju sa vrelom vodom. Plavi patlidžan oguliti i iseći na kocke koje treba potopiti u posoljenoj hladnoj vodi da odstoje pola sata. Paradajiz oljuštiti i iseciti na kockice. Pečurke iseći na manje komade. Patlidžan procediti pa ga propržiti na vrelom ulju, dodati usitnjeni beli luk, paradajz i pečurke. Dinstati pet minuta pa naliti vinom, ostaviti da pusti ključ pa doliti vodu od vrganja i kuvati narednih deset minuta na umerenoj temperaturi. Začiniti po ukusu. Posuti rendani parmezan i ukrasiti zelenim začinskim biljem, po želji.
Skuvati testeninu. Paradajiz preliti vrelom vodom, oljuštiti i iseći na kockice. Ljutu papriku oprati i...
Skuvati testeninu. Meso iseći na tanke štapiće i propržiti na vrelom ulju. Kad porumeni, dodati...
Skuvati testeninu. Očistite artičoke tako što ćete im odseći dno i odstraniti spoljnje listove i...