Vreme pripreme
60 minuta
Količina za
2-4 osobe

Da li ste znali?

Služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Grljančići
Panona


Testenina u ljutom sosu

SASTAV

  • Panona grkljančići - 250g
  • ljuta aleva paprike - 1 kašika
  • plavi patlidžan - 1kom
  • paradajz - 1 kom
  • crni luk - pola glavice
  • paradajz sos - 150g
  • pesto sos
  • feferona – 5kom
  • beli luk - 3 čena
  • parmezan – 50g
  • žuti šećer - pola kašike
  • maslinovo ulje

PRIPREMA

Skuvati testeninu. U dublji tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem ispržiti sitno seckan  luka i feferone i dodati pola kašike pesto sosa. U krupno izrendan paradajz dodati jednu kašiku ljute aleve paprike, pola kašike žutog šećera i 100 ml vode. Sve sjediniti i dodati paradajz sos i posoljen plavi patlidžan isečen na kocke. Posuti rendani parmezan.

PRIJATNO!

Testenine sa suvim vratom

Skuvati testeninu. Suvi vrat iseći na trakice. Luk u dubljem tiganju  propržiti na  malo ulja...

Špagete sa morskim plodovima

Skuvati testeninu. Sitno iseckani crni luk propržiti na ulju i dodati izgnječeni ili iseckani beli...

Pasta alla Romana

Skuvati testeninu. Očistite artičoke tako što ćete im odseći dno i odstraniti spoljnje listove i...

Prijavite se na Newsletter listu