služiti uz belo vino
Skuvati testeninu. Suvi vrat iseći na trakice. Luk u dubljem tiganju propržiti na malo ulja tek toliko da malo omekša i uhvati boju. Dodati naseckan suvi vrat pa sve dinstati uz povremeno dodavanje po malo vode. Kada meso dobije lepu boju dodati mu paradajz, belo vino i listiće kadulje. Smanjiti vatru i nastaviti dinstanje dok se sos ne zgusne, između 25 i 40 minuta. Dodati pavlaku i po potrebi so i biber. Ostavite na vatri još desetak minuta. Uz jelo se možete poslužiti zelena salatu ili salatu od ribanog crvenog kupusa.
Skuvati testeninu. Na maslinovom ulju propržiti sitno iseckan beli luk. Dodati na cvetove izdeljen brokoli,...
Skuvati testeninu. Posudu stavite na paru i u njoj istopite maslac i isitnjen sir, stalno...
Skuvati testeninu. Obariti boraniju i dodati paradajz koji je isečen na kockice. Žutu papriku iseći...