Vreme pripreme
60 minuta
Količina za
2-4 osobe

Da li ste znali?

služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Špageti
Durum


Testenine sa suvim vratom

SASTAV

  • Durum špagete – 300g
  • suvi vrat - 250g
  • sitnije seckani paradajz - 400g
  • crni luk – 1 glavica
  • belo vino - 1 dl
  • pavlaka - 2dl
  • suvi listići kadulje - 4-5kom

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Suvi vrat iseći na trakice. Luk u dubljem tiganju  propržiti na  malo ulja tek toliko da malo omekša i uhvati boju. Dodati naseckan suvi vrat pa sve dinstati uz povremeno dodavanje po malo vode. Kada meso dobije lepu boju dodati mu paradajz, belo vino i listiće kadulje. Smanjiti vatru i nastaviti dinstanje dok se sos ne zgusne, između 25 i 40 minuta. Dodati pavlaku i po potrebi so i biber. Ostavite na vatri još desetak minuta. Uz jelo se možete poslužiti zelena salatu ili salatu od ribanog crvenog kupusa.

PRIJATNO!

Brokoli sa testeninom

Skuvati testeninu. Na maslinovom ulju propržiti sitno iseckan beli luk. Dodati na cvetove izdeljen brokoli,...

Testenina sa gorgonzolom

Skuvati testeninu. Posudu stavite na paru i u njoj istopite maslac i isitnjen sir, stalno...

Pasta sa maslinama

Skuvati testeninu. Obariti boraniju i dodati paradajz koji je isečen na kockice. Žutu papriku iseći...

Prijavite se na Newsletter listu