Vreme pripreme
60 minuta
Količina za
2-4 osobe

Da li ste znali?

služiti uz belo vino

Za ovaj recept
koristili smo

Špageti
Durum


Testenine sa suvim vratom

SASTAV

  • Durum špagete – 300g
  • suvi vrat - 250g
  • sitnije seckani paradajz - 400g
  • crni luk – 1 glavica
  • belo vino - 1 dl
  • pavlaka - 2dl
  • suvi listići kadulje - 4-5kom

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Suvi vrat iseći na trakice. Luk u dubljem tiganju  propržiti na  malo ulja tek toliko da malo omekša i uhvati boju. Dodati naseckan suvi vrat pa sve dinstati uz povremeno dodavanje po malo vode. Kada meso dobije lepu boju dodati mu paradajz, belo vino i listiće kadulje. Smanjiti vatru i nastaviti dinstanje dok se sos ne zgusne, između 25 i 40 minuta. Dodati pavlaku i po potrebi so i biber. Ostavite na vatri još desetak minuta. Uz jelo se možete poslužiti zelena salatu ili salatu od ribanog crvenog kupusa.

PRIJATNO!

Pastalonci sa sirom

U većoj posudi lagano izmešajte jaja, umešajte mleko, sir, pavlaku, vegetu i so. U tu smesu...

Francuska testenina

Skuvati testeninu. Iseckati crni luk i propržiti ga na maragarinu. Mešajući dodati supu od jastoga,...

Testenina sa vrganjima i plavim patlidžanom

Skuvati testeninu. Potopiti vrganje u činiju sa vrelom vodom. Plavi patlidžan oguliti i iseći na...

Prijavite se na Newsletter listu