Vreme pripreme
90 minuta
Količina za
4 osobe

Da li ste znali?

služiti uz crno vino

Za ovaj recept
koristili smo

Durum
Kore za lazanje


Lazanje

SASTAV

  • mesnata slanina - 100g
  • mleveno juneće meso - 350g
  • šampinjoni - 250g
  • maslac - 100g
  • šargarepa – 2kom
  • celer – 1kom
  • praziluk – 2kom
  • razređeni koncentrat paradajiza - 3dcl
  • razređeni koncentrat paradajiza - 3dcl
  • bosiljak
  • vino – 2dcl
  • voda – 3dcl
  • brašno - 3 kašike brašna
  • mleko – 0,5l
  • maslac - 100g
  • beli biber
  • sok od 1 limunav

PRIPREMA

Isitniti slaninu, pečurke, praziluk. Istrugati šargarepu i celer. Izdinstati na 75g maslaca slaninu, meso, pečurke, šargarepu i celer. Na ostatku maslaca zapržiti koncentrat paradajiza, dodati vino i vodu. Kuvati dok ne proključa. Sjediniti sos sa masom mesa, dodati so, biber, origano i bosiljak. Kuvajti 1 sat na tihoj toploti. Bešamel posebno napraviti. Slagati 4 sloja po 5 pločica lazanja, osnovni preliv i bešamel. Završiti bešamelom koji treba lepo razmazati. U prethodno zagrejanoj pećnici pecite 30 minuta.

PRIJATNO!

Lazanje sa karpaćom od lososa

Iseckajte lososa i stavite ga u činiju s kajmakom. Do­dajte 1 kašičicu zgnječenog crvenog bibera,...

Lazanje

Priprema: Čar svakog pravog recepta za lazanje je u tome da se kore ne kuvaju...

Ravioli sa prelivom od putera i parmezana

Na skuvane, još tople raviole sa sirom, dodati izrendan parmezan i komade putera. Mešati dok...

Prijavite se na Newsletter listu