Vreme pripreme
90 minuta
Količina za
5 osobe

Za ovaj recept
koristili smo

Durum
Kore za lazanje


Lazanje sa karpaćom od lososa

SASTAV

  • 400gr svežeg lososa (sečenog za karpaćo)
  • 500gr kajmaka, majoran
  • 0,5 dl mleka
  • 250gr svežih kora za lazanje
  • 100gr dimljenog lososa
  • 30gr rendanog parmezana
  • 30gr prezli
  • 30gr putera
  • maslinovo ulje
  • so
  • crveni biber

PRIPREMA

Iseckajte lososa i stavite ga u činiju s kajmakom. Do­dajte 1 kašičicu zgnječenog crvenog bibera, nekoliko grančica opranog, iseckanog i osušenog majorana i malo soli. Ovaj krem možete razrediti mlekom. U ključalu vodu sipajte so i 2 kašike ulja, pa barite la­zanje oko 3 minuta. Procedite ih i stavite jedan sloj na dno vatrostalne činije namazane puterom. Odozgo stavite malo pripremljenog krema, pa redajte kore, sir i lososa. Nastavite s redjanjem dok ne potrošite sve sastojke, a završite kremom od sira. U činiji pomešajte rendani parmezan s prezlama, dodaj te zgnječeni crveni biber po želji i sitno seckani oprani osušeni majoran, pa pospite ovu mešavinu preko pripremljenih lazanja. Zatvorite alufolijom i pecite u dobro zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 200 C, pa skinite foliju i dopecite još 10 minuta na 220 C. Izvadite iz rerne i poslužite.

PRIJATNO!

Ravioli sa prelivom od putera i parmezana

Na skuvane, još tople raviole sa sirom, dodati izrendan parmezan i komade putera. Mešati dok...

Lazanje

Isitniti slaninu, pečurke, praziluk. Istrugati šargarepu i celer. Izdinstati na 75g maslaca slaninu, meso, pečurke,...

Lazanje sa pečurkama

Ragu: Luk sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte mleveno meso i pečurke iseckane na...

Prijavite se na Newsletter listu