Vreme pripreme
90 minuta
Količina za
4 osobe

Za ovaj recept
koristili smo

Durum
Kore za lazanje


Lazanje sa pečurkama

SASTAV

  • 10 gotovih kora za lazanje
  • 300 g narendanog kačkavalja
  • kašičica margarina
  • 200 g pavlake
  • 50 g margarina (ili putera)
  • 2 prepune supene kašike brašna
  • 1 l mleka
  • so
  • 400 g mlevenog mesa
  • 400 g pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 l sosa od paradajza
  • kašičica ulja
  • origano
  • vegeta
  • bibebr

PRIPREMA

Ragu: Luk sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte mleveno meso i pečurke iseckane na tanke listiće i još malo propržite, da pečurke puste sok. Prelijte paradajz sosom i ostavite da se krčka. Kad je ragu gotov dodajte vegetu, so, biber i origano.

Bešamel sos: Propržite brašno kratko na margarinu i zatim polako dodajte mleko. Kuvajte sos toliko da bude redak i posolite.

Vatrostalnu posudu premažite margarinom. U posudu prvo sipajte sloj bešamel sosa. Preko tog sloja poređajte red nekuvanih lazanja. Prelijte slojem bešamela, pa slojem ragua i odozgo pospite slojem kačkavalja. Ponovo poređajte red lazanja i ponovo prelivajte bešamelom, raguom i kačkavaljem, dok ne potrošite sve lazanje. Vodite računa da ostavite dovoljno bešamela i kačkavalja za poslednji sloj. Prelijte bešamel preko poslednjeg reda lazanja, dodajte pavlaku preko svega i pospite preostalim kačkavaljem. Pecite na 200ºC.

PRIJATNO!

Ravioli sa mesom u sosu od slatke pavlake i parmezana

Procedite raviole, odmah ih dodajte u smesu od pavlake i putera. Kuvajte ih mešajući još...

Lazanje sa karpaćom od lososa

Iseckajte lososa i stavite ga u činiju s kajmakom. Do­dajte 1 kašičicu zgnječenog crvenog bibera,...

Ravioli sa prelivom od paradajza

Zagrejati ulje i puter. Dodati ostale sastojke, kratko kuvati uz mešanje da se sastojci dobro...

Prijavite se na Newsletter listu