Kosi makaron je sušena testenina valjkastog oblika sa dijagonalno sečenim ivicama i brazdama duž tela. Odlično se slažu sa svakim sosom, posebno sa onima koji u sebi sadrže veće komadiće povrća ili mesa. Brazde na testenini su idealne za zadržavanje i isticanje ukusa. Kosi makaron je dobar izbor i za pečenje u rerni.
Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr
Glatki makaron je sušena glatka testenina valjkastog oblika. Odlično se slaže sa nepresovanim sosovima sa komadićima mesa. Odličan je i za sve vrste salata, pečenje u rerni, kao i prženje u tiganju. Može se čak koristiti i za supe i čorbe egzotičnijih ukusa.
Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr
Spirala je sušena testenina kratkog valjkastog oblika uvijena oko svoje ose. Njeno ime na italijanskom znači „malo vreteno“. Odlična je za kremaste sosove, jer se zbog oblika lako zadržavaju na testenini. Podjednako su ukusne i kao deo salata od povrća.
Preporučeno vreme kuvanja: 6 minuta
Sastojci: Durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr
Špageti su dugi, tanki rezanci glatkog oblika, popularni u svim delovima sveta. Ovo je jedan od najstarijih oblika sušene testenine. Sinonim za špagete jesu paradajz-sos i ćufte, ali odlično se slažu i sa drugim sosovima. Mogu se koristiti i za razne vrste supa i musaka.
Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr
Špagetini su dugi, veoma tanki rezanci glatkog oblika, popularni u svim
delovima sveta. Ovo je jedan od najstarijih oblika sušene testenine.
Sinonim za špagete jesu paradajz-sos i ćufte, ali odlično se slažu i sa
drugim sosovima. Mogu se koristiti i za razne vrste supa i musaka.
Preporučeno vreme kuvanja: 8 minuta
Sastojci: Durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr
Orhideja je sušena testenina pljosnatog oblika sa uvijenim ivicama, tako da podseća na cvet orhideje (po čemu je dobila naziv). Orhideja je idealna za razne supe i čorbe. Uz to, može se kombinovati sa raznim teškim sosovima na bazi sira, kačkavalja i mesa.
Preporučeno vreme kuvanja: 6 minuta
Sastojci: Durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr
Spirala je sušena testenina kratkog valjkastog oblika uvijena oko svoje
ose i u tri boje. Njeno ime na italijanskom znači „malo vreteno“. Odlična
je za kremaste sosove, jer se zbog oblika lako zadržavaju na testenini.
Podjednako su ukusne i kao deo salata od povrća.
Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Durum pšenična krupica, voda sa dodatkom dehidriranog paradajza i spanać.
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr
Čipkasti rezanac je pljosnata sušena testenina sa reckavim ivicama. Oblikom i teksturom podseća na testo za lazanju, samo je uža i kraća. Upravo iz tog razloga, najbolje se kombinuje sa paradajz sosom i bogatim ricotta sirom. Uz to, lagana tekstura se odlično slaže sa svim vrstama mesa.
Preporučeno vreme kuvanja: 6 minuta
Sastojci: Durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr
Dugi, tanki sušeni rezanci umotani u krug tako da čine oblik ptičjeg gnezda. Iako liče na špagete i špagetine, ovi rezanci su mnogo finije teksture. Klasično se upotrebljavaju za bistre supe, ali mogu se koristiti uz lagane sosove i povrće, kao i uz tradicionalne italijanske sosove.
Preporučeno vreme kuvanja: 3 minuta
Sastojci: Durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr