Testenina

  • Panona
    • „Panona“ testenina se proizvodi od merkantile pšenice mekog zrna sa zlatnih panonskih polja uz dodatak italijanske durum pšenice koja onemogućava raskuvavanje. Panona proizvodi imaju optimalan odnos cene i kvaliteta. Posna, hranljiva i ukusna, testenina „Panona“ kao i veoma kvalitetno brašno približiće se i vašem budžetu svojom pristupačnom cenom i obogatiće vašu trpezu.
  • Testenina Panona Durum sušena
    • Testenine Durum proizvode se od najkvalitetnije italijanske durum krupice. Zadovoljavaju najviše standarde zdrave ishrane, s idealno izbalansiranim odnosom proteina i ugljenih hidrata. Budući da spadaju u najzdravije i najhranljivije namirnice, jedan su od osnovnih sastojaka čuvenog mediteranskog načina ishrane.
  • Testenina Panona Durum sveža
    • Pored sušene testenine, kompanija Mitsides Point d.o.o bavi se proizvodnjom sveže testenine od najboljih sastojaka. Maksimalni kapacitet za proizvodnju sveže testenine iznosi 100kg u jednom satu. Na toj liniji proizvode se ravioli sa šunkom, sirom i mesom, tortelini sa mesom i šunkom i lazanje vrhunskog kvaliteta, od svežih, domaćih jaja. Spremne su za upotrebu bez prethodne termičke obrade.
  • B2B
    • U mogućnosti smo da proizvedemo preko 50 oblika testenine po vašem specifičnom zahtevu. Za pojedine B2B kupce proizvodimo ekskluzivne oblike samo za njihove potrebe. Proizvodimo i robne marke : Aro, Alloro, Top Budget, Lisa Pasta, Mera pasta.
  • Testenina za decu
    • Testenina namenjena deci, bogata vitaminima A i D3. Priprema se u supama, možete je preliti sosovima ili napraviti hladnu salatu za tople dane. Proizvedena je od najkvalitetnije durum pšenične krupice, oblici su zanimljivi i prilagođeni dečijem uzrastu. Uživanje u hrani može da bude i zabavno! Postoji u verziji za dečake i devojčice, a može se uvesti u ishranu već od 10. meseca.
panona-logo-brasno

pecatproizvod-1

Makaron kosi (penne rigate)

Kosi makaron je sušena testenina valjkastog oblika sa dijagonalno sečenim ivicama i brazdama duž tela. Odlično se slažu sa svakim sosom, posebno sa onima koji u sebi sadrže veće komadiće povrća ili mesa. Brazde na testenini su idealne za zadržavanje i isticanje ukusa. Kosi makaron je dobar izbor i za pečenje u rerni.

Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Pšenična krupicava t 400, durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr

proizvod-1

Makaron glatki (tubeti lisci)

Glatki makaron je sušena glatka testenina valjkastog oblika. Odlično se slaže sa nepresovanim sosovima sa komadićima mesa. Odličan je i za sve vrste salata, pečenje u rerni, kao i prženje u tiganju. Može se čak koristiti i za supe i čorbe egzotičnijih ukusa.

Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Pšenična krupicava t 400, durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr

proizvod-1

SPIRALA (FUSILLI)

Spirala je sušena testenina kratkog valjkastog oblika uvijena oko svoje ose. Njeno ime na italijanskom znači „malo vreteno“. Odlična je za kremaste sosove, jer se zbog oblika lako zadržavaju na testenini. Podjednako su ukusne i kao deo salata od povrća.

Preporučeno vreme kuvanja: 6 minuta
Sastojci: Pšenična krupicava t 400, durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr

proizvod-1

ŠPAGETI (SPAGHETTI)

Špageti su dugi, tanki rezanci glatkog oblika, popularni u svim delovima sveta. Ovo je jedan od najstarijih oblika sušene testenine. Sinonim za špagete jesu paradajz-sos i ćufte, ali odlično se slažu i sa drugim sosovima. Mogu se koristiti i za razne vrste supa i musaka.

Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Pšenična krupicava t 400, durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr

proizvod-1

GRKLJANČIĆ (SHRIMPS)

Grkljančić je kratka sušena testenina neobičnog oblika – valjkasta, ali povijena tako da pravi polumesec, i izbrazdana po telu. Zbog svog neobičnog oblika odlično se slaže sa sirevima i kremastim sosovima. Najčešće se ukrašavaju parmezanom ili kačkavaljem, ali sjajno idu i uz
začine i povrće.

Preporučeno vreme kuvanja: 8 minuta
Sastojci: Pšenična krupicava t 400, durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr

proizvod-1

ORHIDEJA (FUNGHETTI)

Orhideja je sušena testenina pljosnatog oblika sa uvijenim ivicama, tako da podseća na cvet orhideje (po čemu je dobila naziv). Orhideja je idealna za razne supe i čorbe. Uz to, može se kombinovati sa raznim teškim sosovima na bazi sira, kačkavalja i mesa.

Preporučeno vreme kuvanja: 6 minuta
Sastojci: Pšenična krupicava t 400, durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr

proizvod-1

VELIKA ŠKOLJKA (CONCHIGLIE GRANDI)

Velika školjka je sušena testenina koja oblikom, naravno, podseća na školjku. Odlična je za sve vrste supa, čorbi i salata. Može se napuniti sirom, šunkom ili povrćem i prekriti začinjenim ili ljutim sosom za dozu egzotike. Dobro se kombinuje i sa morskim plodovima.

Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Pšenična krupicava t 400, durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr

proizvod-1

ČIPKASTI REZANAC (MAFALDE)

Čipkasti rezanac je pljosnata sušena testenina sa reckavim ivicama. Oblikom i teksturom podseća na testo za lazanju, samo je uža i kraća. Upravo iz tog razloga, najbolje se kombinuje sa paradajz sosom i bogatim ricotta sirom. Uz to, lagana tekstura se odlično slaže sa svim vrstama mesa.

Preporučeno vreme kuvanja: 6 minuta
Sastojci: Pšenična krupicava t 400, durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr

proizvod-1

FIDA GNEZDO (FIDA)

Dugi, tanki sušeni rezanci umotani u krug tako da čine oblik ptičjeg gnezda. Iako liče na špagete i špagetine, ovi rezanci su mnogo finije teksture. Klasično se upotrebljavaju za bistre supe, ali mogu se koristiti uz lagane sosove i povrće, kao i uz tradicionalne italijanske sosove.

Preporučeno vreme kuvanja: 3 minuta
Sastojci: Pšenična krupicava t 400, durum pšenična krupica, voda
Vrsta kuhinje: POSNO / MRSNO
Količina: 400 gr

Prijavite se na Newsletter listu